Trefbaltoernooi: klein maar gezellig

25-04-2019

Aan het trefbaltoernooi dat georganiseerd werd door Partnerberaden Enschede Centrum en Enschede Oost, deden 6 teams mee. Op zich een klein toernooi maar het was gezellig. Ook als een team aan de kant van de velden bij VV Rigtersbleek moest toekijken was de sfeer in dat team goed. De muziek die het gehele toernooi uit de speakers speelde zal evenals het prachtige weer ook een bijdrage hebben geleverd.

Aanvankelijk zouden er meer teams meespelen, maar enkele teams kwamen maar half op en enkele zelfs helemaal niet. Met wat passen en meten en schuiven van spelers werden de teams gevuld. "Jammer dat niet alle teams die zich hebben opgegeven ook op kwamen dagen, maar dit was een heel gezellig groepje", aldus Milou van de organisatie. Ze was dan ook erg verheugd dat zelfs twee kinderen die normaal op de velden van VV Rigtersbleek in Enschede meedoen aan de Kids Club meededen in het team van Glanerbrug.

De voorronden waren in twee poules en uiteindelijk bleek dat in Poule A het Gelegenheidsteam nummer 1 werd en in Poule B de Ballen (Leger des Heils) de eerste plaats haalde. Zij gingen naar de Finale Poule.

De nummers 2 van elke poule waren team Modulair in Poule A en in Poule B Oldenzaal. Deze moesten een extra wedstrijd spelen om te beslissen wie naar de Finale Poule ging. Dit was team Oldenzaal.

De nummers drie van elke Poule kwamen in een verliezers Poule: Glanerbrug en Beltstraat/Tattersal samen met team Modulair dat de beslissingswedstrijd had verloren.Vervolgens werd er eerst vanwege het warme weer een flink aantal flessen koud water aangerukt, waar de deelnemers enorm verheugd over waren. Ook de gratis muntjes voor een versnapering gingen er in als (voornamelijk ijs en frisdrank). Na de Finale was de einduitslag

Winnaarspoule:

     1. de Ballen
     2. Gelegenheidsteam
     3. Oldenzaal

waarbij de nummers 1 en 2 nog een extra wedstrijd gespeeld hebben om te bepalen wie de winnaar van het toernooi is.

De einduitslag van de Verliezerspoule:

     1. Beltstaat
     2. Modulair
     3. Glanerbrug

Daarnaast werden ook de twee kinderen die gezellig hadden meegespeeld in het zonnetje gezet met een lekkere doos chocolade.

Daarnaast waren er nog twee extra kleine prijsjes te verdelen. De eerste was voor Thomas Rijke, die niet alleen in de organisatie zat, maar ook nog eens voor scheidsrechter speelde en actief meedeed in het gelegenheidsteam. De tweede extra prijs was voor Robbert Trip van het team Oldenzaal. Omdat vrijwel elk team steeds een extra speler nodig had om tot een volledig team te komen moesten spelers uit andere teams steeds invallen. Aangezien Robbert elke ronde wel klaarstond voor een wedstrijd van welk team dan ook, als Oldenzaal even pauze had, kreeg hij de extra prijs voor degene die het meest was ingevallen bij andere ploegen.

Het toernooi werd dit jaar voor het eerst georganiseerd door beide Partnerberaden en kwam in de plaats van de Lentespelen die vorig jaar werden georganiseerd. "Dat was best omvangrijk met zoveel verschillende sporten. Dat kostte dan ook erg veel tijd en daarom hebben we gekozen voor één sport", geeft Milou weer. "En omdat er al een volleybaltoernooi en een voetbaltoernooi door andere organisaties wordt gehouden waar we ook aan deelnemen, werd het uiteindelijk trefbal."

Volgende week zullen er nog foto-impressies worden getoond van dit toernooi. Die foto's komen dan onder andere van Theo Oude Spraaksté, die met het team van Oldenzaal was meegekomen. Ook de foto bij dit verhaal is door Theo gemaakt.  

 

 

Reageren

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn.