Door Lotje getikt: Talento Forza

01-10-2018

De zevenentwintigste september kwam ik vroeg uit de veren. Ook weer zo’n vreemd gezegde als je bedenkt dat pas rond negentien tachtig de dekbedden in de mode kwamen. Het spreekwoord is veel ouder. Nu het nog zo warm is, slaap ik alleen onder de hoes. Ik ben gelukkig niet uit bed gevallen en stond met mijn goede been op. Vroeg op weg naar Zwolle om de academie te bezoeken en uiteindelijk bij Talento Forza de dag te besluiten.  Swingend de week afsluiten dat zag ik helemaal zitten. Het openbaar vervoer in Lemelerveld en mijn lege portemonnee waren de oorzaak dat ik niet altijd kon. Door naar Nieuwleusen te verhuizen en op een houtje te bijten losten de problemen zich op.

Vol goede moed stapte ik in de bus naar Zwolle en kwam er toen pas achter dat mijn schoon gemaakte gebit nog op tafel lag naast de telefoon die ik op de academie nodig had. De rest zat allemaal in het tasje wat klaar stond. Als verwarde professor was ik weer uitstekend bezig. ‘t Is dat mijn billen vastzitten anders vergat ik die gewoon. Gelukkig werd het niet op een houtje bijten die dag. In Zwolle aangekomen stapte ik met een stralende lach de bus uit. Dat kan niet anders als je bij de Vrolijkheid uitstapt. Later op de dag werd ik blij bij blij aan de grote markt.

Na het bezoek aan de academie, ook al zo’n aanrader om naar toe te gaan. Als rasechte Hollander ben ik helemaal gericht op koopjes. Het bezoek van de academie is geheel gratis met koffie of thee op de koop toe. Je kan daar herstelgericht aan je zelf werken en ik snap echt niet dat het daar niet stormloopt. Daar is zoveel aan leermiddelen aanwezig dat er heel wat is waar je meer van wil weten. Het ontbreekt alleen aan een boek over geraniums. Als je daar graag achter verstopt wil zitten kan dat zonder studie. Je zoekt een lekkere stoel op en dat is dan alles. Meer is niet nodig.

Deze verwarde professor was dus al in Zwolle en na bezoek aan vrienden zat ik heerlijk om 16 uur blij te zijn op het terras van Blij. Alleen ik had het verkeerd onthouden de zes die ik onthouden had zat niet in de vier uur maar verstopt in de 18 uur. Na het bezoek aan Blij zouden we gezamenlijk naar Sally gaan om de Talento’s te gaan meemaken. Veel te vroeg zat ik daar in het zonnetje op mijn gemak te wachten. Het werd pas wat bedenkelijk toen ik zag dat er plankjes op de tafeltjes werden neergezet. Figuurlijk had ik op een houtje moeten bijten om een stapavondje te kunnen houden. Als het letterlijk op een houtje gebeten moest worden had ik een probleem. Mijn gebit lag nog thuis.

De gerechten werden op die houtjes opgediend en was overvloedig met lekkers er op. Ik was als oude tandeloze bok hier over heel tevreden met wat er allemaal op lag.

Rond 8 uur gingen we lopen van Blij naar de Talento’s. Het was redelijk dichtbij gezien mijn heerlijke voeten was ik daar heel ..... mee. Iedereen snapt wel wat er op de puntjes moet staan. Ik genoot van de band die oude evergreens speelde. Het viel me op dat de jongeren die op de dansvloer stonden niet swingend zoals wij dat vroeger deden dansten. Het ritme was beduidend lager de voeten, armen, handen en lichaam bewogen toen veel sneller. Dus maar even voorgedaan hoe wij dat vroeger deden. Dan merk je pas dat ik een oude bok ben geworden. Het diep door de knieën gaan lukte niet meer. Ergens ben ik die lenigheid in het verleden kwijtgeraakt. Hoe is dat toch mogelijk? Het is wel heerlijk om tussen al die jonkies op de dansvloer weer heerlijk uit je dak te gaan.

Mij zien ze de volgende keer echt wel weer, zeker weten. Even weer het onbezorgde gevoel krijgen zoals dat in mijn jeugd was. Even het gepieker stop zetten waar ik dagelijks mee bezig ben. En geniet van de Talento’s die het lef hebben om op het podium te gaan staan.

Marteb.

Reageren

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn.