Minima gedupeerd door inbraak kringloop in Goor

07-05-2019

De inbraak in kringloop-outlet Hof van Twente aan de Pastoriestraat in Goor waarbij minstens 1000 euro buit is gemaakt treft voor de minder bedeelde inwoners. Volgens bedrijfsleider Jan Reef was het geld bedoeld voor sociale doeleinden, zoals hulp aan minima. De inbraak moet tussen afgelopen vrijdag na sluitingstijd en zaterdagochtend 10.00 uur zijn gepleegd. De diefstal werd ontdekt toen de ‘kringloop’ die dag weer werd geopend voor publiek.

De kluis, die in een afgesloten ruimte stond, werd gekraakt. In de kluis lagen diverse dagopbrengsten. Het precieze bedrag dat is gestolen wil bedrijfsleider Reef vanwege onderzoeksredenen niet noemen. ,,Maar je hebt het over meer dan 1000 euro. Het is te betreuren dat geld, dat voor andere doeleinden was bestemd, is gestolen. Zoiets verwacht je niet bij een kringloop”, zegt hij.

Volgens Reef wisten de inbrekers „blijkbaar goed de weg.” De bedrijfsleider houdt er rekening mee dat ze de kringloop-outlet vooraf hebben bezocht om de situatie in kaart te brengen. Behalve dat er geld weg is,  is er ook schade aangericht aan deuren en aan de kluis. Hoe groot die schade is kon Reef maandag nog niet vertellen. De kringloop-outlet is verzekerd, maar volgens Reef is het onzeker in hoeverre de schade wordt gedekt.

Reef zegt dat er wordt gekeken naar extra veiligheidsmaatregelen en wat die kosten. Er is aangifte gedaan bij de politie die een onderzoek instelt. Enkele vrijwilligers zien de komende maand af van hun vergoeding. „Dat is een fantastisch gebaar dat ons sterkt om vooral door te gaan”, zegt Reef. In de kringloop zijn zo'n 30 vrijwilligers actief.

Bron: Tubantia.nl

Reageren

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn.