Haaksbergen onderzoekt tevredenheid cliënten van WMO en jeugdzorg

07-05-2019

Soms hebben inwoners hulp nodig. Op basis van verschillende wetten kunnen ze een beroep doen op ondersteuning door de gemeente. De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en de Jeugdwet zijn twee van die wetten. De gemeente wil nu graag van inwoners weten wat ze vinden van de ondersteuning die ze hebben gekregen.

Vanuit de Wmo kunnen inwoners onder meer huishoudelijke hulp en dagbesteding geregeld krijgen en de Jeugdwet voorziet in jeugdhulp op allerlei vlakken. Om de dienstverlening te verbeteren wil de gemeente weten wat de aanvragers vinden van de manier waarop hun hulpvraag is afgehandeld. Wat gaat er volgens inwoners goed en wat kan er nog beter? De gemeente doet dat met een zogeheten cliëntervaringsonderzoek.

Uitkomsten na de zomer

Met een steekproef zijn ongeveer 1.450 inwoners geselecteerd die een beroep doen op de Wmo of Jeugdwet. Zij ontvangen rond 10 mei een uitnodiging met een vragenlijst, die schriftelijk óf digitaal kan worden ingevuld. Deelname is geheel vrijwillig en anoniem en heeft dus geen invloed op de ondersteuning die inwoners ontvangen. Een onafhankelijk onderzoeksbureau voert het onderzoek uit en de gemeente publiceert de uitkomsten na de zomer.

Reageren

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn.