Dag van Ervaringsdeskundigheid groot succes!

15-04-2019

Op donderdag 11 april werd de jaarlijkse Dag van de Ervaringsdeskundige gehouden in de voormalige textielfabriek Hazemeijer in Hengelo. Het was de vierde keer dat de bijeenkomst plaatsvond. Deze keer met een record aantal deelnemers van zo'n 400 ervaringsdeskundigen. De initiatiefgroep van acht mensen van verschillende organisaties, waaronder Rolien Koops en Jurjen Mensink van RIBW GO, organiseerden deze dag. De ervaringsdeskundigen konden deelnemen aan 23 workshops en er was een kennismarkt en men kon speeddaten met enkele cursusleiders.

Noaberschap

Het thema dit jaar was Noaberschap en stond in het teken van het bundelen van de krachten met behoud van eigenheid. Dagvoorzitter Pelle Oosting gaf hierop een kleine introductie: "Een Ervaringsdeskundige is deskundige door een ander. Hierdoor kun je elkaar verder helpen en versterken. We zetten ervaringsdeskundigheid op de kaart. Een dag om te verbinden, te delen, om ervaringen te vieren en samen verder." Daarna kregen de aanwezigen een energie boost met een interactief percussie intermezzo.

Op deze bijeenkomst was er volop gelegenheid om verschillende workshops te bezoeken, informatie te vergaren en om te netwerken als ervaringsdeskundigen onder elkaar. Bekijk de foto's, gemaakt door onze fotograaf Jack Delmaar, op de homepagina om een impressie van deze bijzondere dag.

Kennismarkt

Op de kennismarkt stonden 20 kraampjes van diverse organisaties die cursussen aanbieden aan cliënten met een psychische aandoening. Het merendeel van deze kraampjes werden bemand door ervaringsdeskundigen die binnen hun organisatie betrokken zijn bij deze cursus of afdeling. Zo kon men naar lokale organisaties en initiatieven zoals Bureau Herstel van Mediant, het inloophuis van de Stichting Zelfregie Borne en het Netwerk voor Herstel en Ervaringsdeskundigheid Twente, maar ook landelijke organisaties zoals MIND, Samen Sterk Zonder Stigma en LSFVP. 

Verslagen van enkele workshops

Ervaringsdeskundige in de klas van social work

Workshop familie en naasten

Workshop Arena

Workshop Tiny Houses4All

Workshop TieninTwente

Workshop Ervaringswerken met klant van UWV

Workshop Ervaringsdeskundigheid rondom criminaliteit en groepsdynamica

Afsluiting

"Ik ben vrolijk geworden van en geïnspireerd door de kwaliteit en diepgang. We gaan verder dan het blauwe pilletje. Hoop bieden en organisaties verbeteren zodat we er iets aan hebben en ook de mensen die we willen helpen. We worden steeds beter. We hebben een beweging op gang gebracht." Aldus Wilma Boevink.

Reageren

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn.