Luttenberg 700 nieuw Goudhaentje van Raalte

07-01-2019

Luttenberg 700 mag zich het nieuwe Goudhaentje noemen van de gemeente Raalte. De stichting hoorde donderdagavond van burgemeester Martijn Dadema dat de titel haar toekomt. Hij maakte de winnaar bekend op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente in het HOFtheater.

Met de uitverkiezing heeft Luttenberg 700 behalve de trofee een cheque van duizend euro in de wacht gesleept. Volgens de jury is het festijn ’een mooi voorbeeld van inwonersparticipatie’. Het dorp verzette vorig jaar veel werk om het zevenhonderdjarig bestaan van Luttenberg te vieren. 

Kwetsbaarheid 

Het Zelfregiecentrum Raalte eindigde op de tweede plaats. Het centrum - een ontmoetingsruimte voor mensen met een (psychische) kwetsbaarheid - ging met vijfhonderd euro naar huis. Derde werd de Raalter Plaskerk, die een cheque van 250 euro ontving.

Vijfentwintighonderd stemmen zijn uitgebracht voor de verkiezing Goudhaentje. De stem van het publiek woog even zwaar als de stem van de jury, die bestond uit burgemeester Dadema, Arnold Geerdink (winnaar Goudhaentje 2017 met de energiecoöperatie Endona van het zonnepark in Heeten), Jan Viscaal, Sylvia van der Heide (fractievoorzitter BurgerBelangen) en Tamara Toering (Plaatselijk Belang Broekland).

Bron: De Stentor, Martin Vink
Foto: Gemeente Raalte

 

 

Reageren

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn.