Cliënteninitiatief ZIN Hengelo heeft er zin in

03-01-2019

In Hengelo kunnen cliënten van de RIBW vanaf 9 januari 2019 hun dag invullen via een nieuw initiatief. In Buurt- en Speeltuinvereniging De Jeugd aan de Anthoniusstraat zal die dag het nieuwe project ZIN openen waardoor cliënten deel kunnen nemen aan diverse activiteiten. ZIN staat voor Zelf Initiatief Nemen. In eerste instantie zullen de cliënten van de teams Slijperij, Schaepmanstraat en Midden Twente (ambulant) mee kunnen gaan doen.

Het idee werd op twee plaatsen geboren. Het team van de Slijperij had in het verleden in De Jeugd een creatieve middag en wilde opnieuw een programma voor daginvulling voor haar cliënten organiseren. Tegelijkertijd was het Partnerberaad Hengelo Breed bezig om een creatieve middag op te zetten. Deze ideeën werden samengevoegd en met behulp van Rietje Kleij, die als coördinator van cliënteninitiatieven in Twente actief is verder uitgewerkt.

Het project gaat op 9 januari van start en zal als pilot voor één jaar gaan draaien. Met het project hopen de initiatiefnemers dat cliënten een leuke en leerzame daginvulling krijgen, wat hen helpt bij hun herstel. De pilot zal starten bij Buurt- en Speeltuinvereniging De Jeugd op dinsdag en donderdag van 09.00 uur tot 13.00 uur. Maar na verloop van tijd kunnen ook andere dagdelen worden ingevuld en zelfs andere locaties worden ingezet. Dat hangt ook mede van de vraag van de cliënten af.

Wat er precies zal worden gedaan tijdens deze dagen is nog niet ingevuld. Dat doen de cliënten namelijk zelf. Zij geven aan waar zij graag mee bezig willen en daarop wordt het programma dan aangepast. En dat alles onder het motto 'Niet alleen meedoen, maar ook geven.' Kortom met deze daginvulling worden cliënten in hun kracht gezet.

Qua invulling kan aan van alles gedacht worden. Gewoon gezellig een spelletje spelen is mogelijk, maar ook knutselen, verven, gezamenlijk eten (en de taken die daar bij horen), wandelen, sporten of op de computer werken hoort tot de mogelijkheden. Zelfs het gezellig een kopje koffie drinken is als activiteit meegenomen.

Voor elke activiteit zal een geschikt persoon gezocht worden als begeleider/cursusleider. Dat kan een medewerker van de RIBW zijn, maar ook cliënten kunnen een activiteit leiden. Dit past ook uitstekend bij het motto. Daarnaast kan de duur van een activiteit samen worden ingevuld.

Het project zal op woensdag 9 januari om 11.00 uur van start gaan bij Buurt- en Speeltuinvereniging De Jeugd aan de Anthoniusstraat. Daar kan men dan ook direct zien welke ruimtes er beschikbaar zijn en wat men zoal aan gaat bieden voor der eerste periode.

Zie ook de flyer voor de opening.

Reageren

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn.