Talento Forza en aftrap Durfjijmetmij.nl daverend succes

03-12-2018

De belangstelling voor Talento Forza van RIBW GO groeit. Het muzikale podium dat op 29 november in Irish pub Sally ‘O Briens is gepresenteerd, werd met ruim honderd bezoekers een groot succes. Het was gezellig druk. Deelnemende talenten zongen hun beste nummers en bespeelden met verve hun eigen instrument. Er werd gedanst en gelachen. Naast de eigen band, die swingende nummers speelde, was de lokale band Autumn Sky van de partij. Tijdens deze novembereditie werd ook het ontmoetingsplatform Durfjijmetmij.nl gelanceerd. Bezoekers kregen daarom bij binnenkomst heerlijke zoete oranje of groene petit fours.

Knipoog
Het RIBW podium, dat sinds 2011 actief is, wordt gepresenteerd door de enthousiaste en meteen herkenbare Rutger Scholte ter Horst. "Ik leef er naar toe en ik kan mijn ding doen," steekt hij van wal. "Je kunt je energie er in kwijt. Grappen en grollen. Ik presenteer het programma met een knipoog. Spelen met humor. Het voelt als een gegoten jas.
Eigenlijk zijn alle acts mooi. De huisband is enorm aan het groeien en de zangeres heeft een prachtige stem. En saxofonist Hylke, die al een tijd meespeelt, doet het ook goed. 
Ik houd van Nederlandstalige muziek. Ik ben een fan van Jim Parker.  Ik vind hem geweldig." 

Trouwjas
De presentator draagt altijd zijn trouwjasje met vrolijke print van storingsbeeld van de tv. "Lekker vrolijk. Mijn vrouw deelt de consumptiebonnen uit,” zegt hij lachend.

Vegas
Demy is één van de enthousiaste zangers, die al vijf jaar meedraait. Hij begon zijn muzikale carrière tijdens de afwas, met het zingen in de kerk en hij deed mee aan een wedstrijd op de basisschool. Hij zingt graag pop, country en gospelmuziek, ook wel eens in Belfast. Waking up in Vegas vindt hij het beste nummer. 

"Talento Forza is leuk omdat het laagdrempelig is. Je moet wel investeren en integreren. Samen met anderen leer en speel ik in de band. Vooral het samenwerken vindt Demy leuk. Hij vertelt hoe dat voor hem werkt. “Ik leer heel veel. Soms moet ik een stapje terug doen omdat ik het altijd groot wil maken, maar je moet het klein houden. Je bent dan niet waar je wilt zijn. Het grote is uit kleine dingen opgebouwd.

Ladder
Het leven is als een ladder. Je moet alle treden één voor één beklimmen. Daarbij is muziek als een gedicht voor mij. Ik wil ook anderen verbinden met muziek. Ik vind het zo mooi. Je kunt het overal mee naar toe nemen.”

Durf jij?
Inmiddels hebben meer dan dertig mensen zich aangemeld site site Durfjijmetmij.nl. Ook een aantal bezoekers van Talento Forza heeft zich ingeschreven. Eén ervan wil er wel wat over vertellen. "Ik zag op tv het programma Dateables." Het programma volgt vrijgezellen met een lichamelijke of verstandelijke beperking in hun zoektocht naar de liefde. "Dat is hartstikke leuk. Mensen worden gekoppeld door een coach. Deze ontmoetingssite is leuk voor cliënten omdat het laagdrempelig is en geschikt voor mensen met veel vrije tijd en een laag budget."

Afspraakje
"Ik zoek zowel vriendschap als een relatie en nieuwe contacten. Ik heb een ideaalplaatje voor ogen en dan kom je iemand tegen die hieraan niet voldoet, maar waarmee je toch een goede klik hebt. Iemand met een mooie glimlach. Ik verwacht dat ik over een half jaar mijn eerst afspraak heb gehad."

Inschrijven?
De site geeft je een steun in de rug bij het leggen van contacten. Het is niet makkelijk vinden om zelf op anderen af te stappen. Het netwerk aan bekenden in de buurt is klein en een praatje aanknopen lukt niet altijd. Hoe weet je ook of er wat leuks te doen is in hun buurt om anderen te ontmoeten? De website Durfjijmetmij.nl wil daar antwoord op geven.

Inschrijven op de site is gratis
Of het nu gaat om een vriendschap op te bouwen of als je op zoek bent naar een date, mensen voelen zich als eerste aangetrokken tot gelijkgestemden. Mensen met dezelfde interesses, vergelijkbare hobby’s en dezelfde leeftijdsgroep. Ga naar de website Durfjijmetmij.nl en klik op de knop ‘Schrijf je nu in’.

Durfjijmetmij.nl-café ieder kwartaal in Zwolle
De volgende Durfjijmetmij-caféavonden in 2019 zijn op 28 maart, 20 juni, 26 september, 12 december vanaf 20.30 uur in Irish pub Sally ‘O Briens, Bethlehemskerkplein in Zwolle tijdens de Talento Forza-avonden.

Talento Forza  is altijd op zoek naar nieuw talent en ook naar muzikale begeleiding van studenten. Meld je aan bij talentoforza@ribwgo.nl De optredens beginnen om 20.30 uur. De avond is vrij toegankelijk.

Reageren

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn.