Nieuwsbrief Stichting Cliëntondersteuning Twente december 2018

24-12-2018

SCOT biedt coaching voor Cliëntenraden

Cliënten van zorginstellingen hebben medezeggenschap. Dat staat in de Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen, de WMCZ. Via cliëntenraden geven cliënten gevraagd en ongevraagd advies aan de bestuurder(s). Veel cliëntenraden hebben nogal eens moeite met het vorm geven van deze medezeggenschap. Dan kan een coach uitkomst bieden. Eentje die onafhankelijk is. Een coach van SCOT bijvoorbeeld.
 

Werkzaamheden coach cliëntenraad
Aan welke ondersteuning behoefte is, verschilt per cliëntenraad. Kort gezegd biedt de coach ondersteuning bij de vergaderingen met de directie. Dat kan zijn:
 

  • Procesondersteuning, zoals het coachen van de cliëntenraad of individuele raadsleden tijdens de vergaderingen of bij andere taken van de raad. 
  • Inhoudelijke ondersteuning, zoals informeren over rechten en visievorming bij adviesonderwerpen.
  • Secretariële en praktische ondersteuning, zoals een vergaderplek regelen, notuleren en helpen bij een conceptadvies.

 
De coach is onafhankelijk en geen lid van de cliëntenraad. De cliëntenraad blijft zelf verantwoordelijk voor het proces en de inhoud van het raadswerk. Het gaat om de ontmoeting tussen bestuurder en cliënten en de onderlinge communicatie.

Heeft uw cliëntenraad ook behoefte aan een onafhankelijke coach die met u meedenkt en u adviseert? Neem dan contact met ons op.

Klik hier om de nieuwsbrief te lezen.

Reageren

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn.