Inloopspreekuur over zorgverzekering voor uitkeringsgerechtigden in Raalte

04-12-2018

Op dinsdag 18 december a.s. van 9.00-12.00uur is er een inloopspreekuur waar u terecht kunt met uw vragen bij Humanitas Stichting Leergeld, Zwanenwoerd 1a te Raalte.
Ook voor vragen over de bijzondere bijstand.

Inwoners van de gemeente Raalte met een laag inkomen kunnen een zorgverzekering afsluiten via de gemeente. Deze zorgverzekering biedt de gemeente aan in samenwerking met Salland Verzekeringen. De gemeente betaalt in 2019 mee aan de zorgpremie. Hierdoor hoopt Raalte dat inwoners met een laag inkomen (tot 110% van de bijstandsnorm) een goede zorgverzekering afsluiten. “We willen niet dat onze inwoners zorg gaan mijden omdat de kosten te hoog worden. Door deze collectieve zorgverzekering aan te bieden willen we iedereen aansporen om een goede verzekering af te sluiten.” legt wethouder Gerria Toeter uit. Vorig jaar deden al 450 mensen mee met de collectieve zorgverzekering.

Aanmelden
Aanmelden voor de verzekering van de gemeente kan via www.gezondverzekerd.nl. Na de aanmelding kan Salland de huidige zorgverzekering opzeggen. Dit moet uiterlijk 31 december gebeuren. De nieuwe zorgverzekering gaat dan in op 1 januari 2019.

Meer info: Raalte.nl/werk-en inkomen

Reageren

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn.