De huiskamer Nijverdal voor de 1500ste dag geopend

18-12-2018

Op woensdag 19 december is ‘De Huiskamer’ in Nijverdal voor de 1500ste dag geopend. Dit willen we met vrijwilligers en gasten vieren met een spelletjesmiddag. Vanaf 14:00 is daarom iedereen welkom aan de Markt 3, 7442 EC Nijverdal. En daarmee zijn we nog niet klaar voor 2018, want op 28 december is ook weer onze eindejaarsbingo gepland. Met veel mooie prijzen en uiteraard zijn er ook weer lekkere hapjes. En als klap op de vuurpijl houden we op zaterdag 29 december weer onze oliebollenactie. Vanaf 10.30 uur zijn dan weer heerlijke oliebollen en appelflappen te koop.

Er is in de afgelopen 1500 dagen veel gebeurt in De Huiskamer, vrijwilliger en bestuurslid Hennie Mulhof kijkt met tevredenheid terug: “De Huiskamer is echt een ontmoetingsplaats geworden waar je terecht kunt voor gezelligheid samen met bekende en onbekende mensen, maar ook voor je vragen en een serieus gesprek als je daar behoefte aan hebt. Ik ben vrijwilliger vanaf het begin en ga telkens nog met evenveel plezier naar De Huiskamer. Enkele jaren geleden hebben we een activiteitencommissie opgericht en die zit niet stil. Zo hadden we op Hemelvaartsdag weer onze jaarlijkse dauwtraptocht met aansluitend een lekkere en gezellige lunch en er waren een paar leuke creatieve avonden, waar de deelnemers met veel plezier hun kunnen getoond hebben.”

De Huiskamer is in 2014 op initiatief van Aafko de Vries opgericht om mensen in onze gemeente een warme plek te geven. Eenzaamheid is een groot probleem tegenwoordig, mensen hebben het gevoel samenhang te missen. Iedereen heeft op zijn tijd behoefte aan een luisterend oor of een goed gesprek. De Huiskamer is daarvoor een geweldige plek, waar je in een leuke ontspannen sfeer elkaar kan ontmoeten.

Nieuwe voorzitter Mark Paalman: “Ik kom natuurlijk nog maar net kijken, en wat ik heel mooi vind is dat mensen hier echt klaar staan voor elkaar. We hebben recent een flinke klap gehad doordat onze huismeester Gerrit Dekker is overleden, maar er stond meteen een flinke groep vrijwilligers klaar om de familie te helpen, en dat is echt het huiskamergevoel. Een gevoel van warmte en samenhang, ik ben dan ook trots dat ik het stokje van Aafko heb mogen overnemen en hoop dat we De Huiskamer nog eens 1500 dagen open kunnen houden.”

De Huiskamer is doordeweeks geopend van 10:00 tot 12:00 in de ochtend en de gehele week van 14:00 tot 17:00 in de middag.

Reageren

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn.