Diny Vloedgraven wint Roos van Elisabeth

30-11-2018

Diny Vloedgraven heeft op 29 november de  Roos van Elisabeth gewonnen. Diny is ervaringsdeskundige bij de RIBW Groep Overijssel. Zij zet zich in (samen met vele anderen uiteraard) voor de belangen van mensen met een psychische kwetsbaarheid vanuit RIBW Groep Overijssel en Vriendendiensten.
Diny laat een tomeloze inzet zien op velerlei gebied voor mensen met een kwetsbaarheid. Tevens heeft Diny er voor gezorgd dat het Zelfregiecentrum in Raalte er is gekomen.

De prijzen werden uitgereikt door de heer G.O. van Veldhuizen, burgemeester van de gemeente Enschede. Naast Diny stonden nog acht genomineerden op de lijst.

De prijs
Het Elisabethfonds heeft ten doel mensen, die als gevolg van psychiatrische problematiek gehandicapt zijn, extra te ondersteunen bij het (opnieuw) opbouwen van een zelfstandig maatschappelijk bestaan, dan wel het benutten van een substantieel zelfstandigere leefsituatie, na een langdurige hospitalisatieperiode. Jaarlijks reikt de stichting de Roos van Elisabeth uit.
De Roos van Elisabeth bestaat uit een kunstwerk en een geldprijs van € 500 die het Elisabethfonds toekent aan mensen of organisaties die zich op bijzondere wijze verdienstelijk maken op het terrein van maatschappelijke integratie van (ex-) psychiatrische patiënten. Er worden vier prijzen beschikbaar gesteld. Zowel in de categorie voor volwassen als in de categorie jeugd is een prijs voor een professional en een vrijwilliger, tenminste als daarvoor aanmeldingen zijn ontvangen die voor nominatie in aanmerking komen. 

Reageren

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn.