Uitstapje naar Giethoorn van Partnerberaad Dalfsen e.o.

01-10-2018

Giethoorn.

Het Partnerberaad besloot vorig jaar het geld voor het einde jaars etentje te besteden voor iedereen. Eten en een gezellige avond met een thema voor cliënten en teamleden.

Dit jaar besloten we iets direct na de vakantieperiode te doen. Dat werd een educatief reisje naar Giethoorn dat zaterdag 22 september jl. gebeurde. Om 10 uur verzamelde iedereen zich in het Noaberhuus voor een kop koffie met wat lekkers. Iedereen had er zin in en we vertrokken veel eerder naar Giethoorn. Bij de rondvaartboot kwamen we dus veel te vroeg en we hebben voor de tocht koffie en appelgebak te genuttigd. Hier sloot ook de deelnemer uit Staphorst aan en we waren vertegenwoordigd uit de vier woonkernen. De rondvaart door het dorp is al educatief genoeg maar Gerda legde hierna uit wat de wrap inhield. Zij had de cursus al in Utrecht gevolgd. In mijn woorden is het een cursus van 10 dagen die door middel van een gereedschapskist ons handvatten geeft om het herstel met eigen middelen aan te pakken. Je leert met je valkuilen om te gaan. Jouw eigen oplossingen uitvinden. Een stukje zelfonderhoud om het herstelproces door te laten gaan. Zeg maar een methode om op jouw tempo en vooral door je zelf te herstellen. Met indien nodig natuurlijk ondersteuning van de cursusleiders. De wrap willen we binnenkort in het Noaberhuus te Dalfsen houden. Er zijn nog een paar plekjes die ingevuld moeten worden. Wil je meedoen geef je dan op bij het Partnerberaad of bij team Dalfsen.

Waarom in Giethoorn de wrap uitleg zal u zich afvragen. Hier zie je hoe de natuur zich hersteld of we het nu willen of niet. Het is nu een uniek gebied wat we willen behouden. Bij de laatste vloedgolf die ver in Drenthe doordrong en zelfs tot vlak onder Ommen, ontstonden de grote ondiepe meren. Het riet wat van zeer goede kwaliteit is en als beste dakrietsoort wereldwijd geëxporteerd wordt. Dit kan er voor zorgen dat er bomen tussen gaan groeien en de boel verzandt en het oorspronkelijke moerasgebied weer herstelt. Voor de natuur in een heel snel tempo. Voor de mens is de wrap een zelfde snelle manier om te herstellen. Je bent gek als je deze gratis cursus niet gaat doen. Ik ben als Hollander niet gek en doe mee.

Jan Betram

Reageren

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn.