Match Beursvloer: RIBW en Countus

17-10-2018

In 2016 en 2017 nam het RIBW deel aan de Beursvloer Ommen. Beide keren resulteerde dat in leuke matches.

Margreet Paarhuis van het RIBW: "De eerste keer wisten we niet precies wat we konden verwachten. Nu weten we dat een goede voorbereiding belangrijk is. Als je van te voren weet       welke bedrijven er meedoen en wat ze te bieden hebben, kun  je jouw 'tegenprestatie' al vorm geven. Op de site van het Vrijwilligerssteunpunt worden die van te voren vermeld." Ellen Rotteveel, die in 2017 als lid van het Partnerberaad van het RIBW aanwezig was op de Beursvloer is het met haar eens. Ze zegt: "Maar spontane matches zijn ook leuk. Vorig jaar kwamen we al snel in contact met Countus, het accountantskantoor dat vlak naast ons zit. De match was zo gemaakt: zij wilden 10 cliënten helpen met het invullen van hun inkomstenbelasting, waar onze cliënten natuurlijk superblij mee waren. Wij hebben een complete lunch voor zo'n 20 medewerkers van Countus verzorgd. Daar kregen we heel positieve reacties op."

Naast deze match zijn er nog drie matches voor het RIBW tot stand gekomen, zoals het geven van GGZ-voorlichting aan leerlingen die de opleiding zorg en welzijn doen. In ruil daarvoor gaan studenten computers opschonen. Ellen is enthousiast over het concept:

"De Beursvloer op zich is leuk en mensen bij elkaar brengen is dat zeker."

Margreet en Ellen hopen dat er meer bedrijven mee gaan doen. "Zorginstellingen zijn er genoeg. Een supermarkt, een bakker erbij of een kringloopwinkel zou gewoon prettig zijn. Dan kun je wat originelere, creatievere  matches proberen te maken." 

Reageren

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn.