Ommen krijgt GGZ-kliniek in voormalig Rabobank

16-07-2018

De voormalige Rabobank aan Den Lagen Oordt in Ommen is gekocht door Pro Juventus. Na verbouwing wordt hier een centrum voor jeugd- en volwassenenpsychiatrie gevestigd.

Het is de vierde kliniek van de GGZ-instelling. Ook in Wezep, Wijhe en Kampen zitten vestigingen van Pro Juventus. Dineke Smit, manager zorg van Pro Juventus, vertelt dat bedoeling was de kliniek in Ommen in september te openen. ,,Met alle krapte in de bouw, is de verbouwing ernstig vertraagd. Wij hopen nu op 1 januari te kunnen starten. Maar het ligt eraan of we mensen kunnen vinden die het pand nu kunnen gaan verbouwen."

Smit meldt dat er al wel een team klaar staat met nieuwe medewerkers dat kan beginnen in Ommen.

Beveiliging

De nieuwe locatie in Ommen tijdelijk in een alternatief onderkomen openen, kan niet volgens Smit. ,,Naast goede behandelruimtes moet ook de beveiliging van bijvoorbeeld de pc's en de serverruimte goed zijn. Dat is een te grote operatie om twee keer in een jaar te doen. We staan te popelen, maar helaas."

Pro Juventus is een centrum voor jeugd- en volwassenenpsychiatrie. Smit: ,,We bieden alleen maar ambulante behandeling, we hebben geen klinische opname. Er wordt zorg geboden voor kinderen met bijvoorbeeld autisme, adhd, angstklachten, problemen rondom vechtscheidingen. Volwassenen met problemen vanuit vroeger, persoonlijkheidsproblematiek of met depressies worden ook bij ons behandeld."

Gemoderniseerd

Er zijn nu al cliënten uit het Vechtdal die bij Pro Juventus behandeld worden. ,,Sommigen komen uit Hardenberg, die moeten nu best ver reizen naar onze locaties in Wezep of Wijhe. De nieuwe locatie zal het voor hun wel makkelijker maken. Ook hebben we wel collega's in die regio wonen."

Ruimte is er voldoende in het pand aan Den Lagen Oordt 10 waar tot 2014 de Rabobank in Ommen gevestigd was. Het pand is in december 2017 aangekocht door Pro Juventus. Het pand moet gemoderniseerd worden. Er moet meer licht in komen en er moeten meer kamers in gerealiseerd worden. De buitenkant van het pand zal niet veranderen. De plannen van de architect zijn al rond en goedgekeurd.

Wachttijden

Doel van de nieuwe vestiging is hiermee ook de wachtlijsten te verminderen. ,,We hebben ook te maken met wachttijden. Bij de volwassenen zitten we netjes op de acht weken, volgens de landelijke norm. Bij de jeugd is het bijna altijd zestien weken. Dan gaan mensen die graag bij ons willen vaak elders zoeken."

Daarom heeft Pro Juventus gekozen om een nieuw pand te betrekken en niet de huidige panden uit te breiden. Smit: ,,We hebben gekeken waar de behoefte is vanuit de regio zelf, zowel qua cliënten als qua personeel. En de vraag was of we een pand konden vinden dat voldoet aan de eisen die wij stellen. Dat werd toen Ommen."

Bron: de Stentor

Reageren

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn.