Nieuw inloophuis in Ommen

23-07-2018

Ze hebben groen licht! Gert Witte, Ben van den Barg, Marian Heemskerk, Linda Wilpshaar, Robert Bouwhuis en Anouk Bouman van de werkgroep SOO (Sociaal Ontmoetingscentrum Ommen) zijn blij. De gemeente ondersteunt hun idee om een inloophuis te realiseren in Ommen en stelt een pand beschikbaar. Het moet het oude pand aan de Haven Oost 21 worden, dat nu leeg staat. Het inloophuis moet nog vóór de zomer opengaan. Maar eerst is er nog van alles te doen. De werkgroep is dan ook hard op zoek naar vrijwilligers.

Tijdens de inloopavond het afgelopen voorjaar bij Café De Herberg waren er meer dan zeventig mensen die wilden meedenken. De ideeën die toen geïnventariseerd zijn, worden straks in grote lijnen gerealiseerd.

Stamtafel
In het nieuwe inloophuis staan de deuren straks wijd open en is er geen drempel. Iedereen die zin en/of tijd heeft is welkom. Het huis is voor iedereen. Voor een praatje, een bak koffie, een tosti, een probleem te bespreken, om even te internetten of creatief bezig te zijn. Maar je moet niks. Het huis moet echt een thuis worden, waar je een veilig gevoel hebt. Er komt een grote stamtafel met kranten en een gezellige zithoek met televisie. Er zijn meerdere ruimtes met verschillende activiteiten, die door vrijwilligers georganiseerd worden. Ook voor deze activiteiten zijn vrijwilligers nodig. In het inloophuis is een sociaal agogisch medewerker aanwezig.

De SOO gaat een Stichting opzetten met ANBI status; pro Deo geholpen door Notaris Post. Stichting Stimuland in Vilsteren ondersteunt de Stichting ook op diverse manieren; belangeloos.

Breed netwerk
SOO staat open voor samenwerking met instanties als RIBW, WijZ, Raad en Recht, Samen Doen of GGZ alsmede de gemeente en politie. Maar wil ook samenwerken met de wijksteunpunten in Ommen, WerkPlekPlus of bijvoorbeeld het Vrijwilligerssteunpunt. Ook is er contact gezocht met de ondernemers en Horeca uit in Ommen. Er komt dus een breed netwerk.

Wedstrijd
De werkgroep is enthousiast. Ben: “Dit is mijn passie. Ik ben ervan overtuigd dat dit gaat werken! Als een olievlek.” Gert: “Hier vind je een plek. Even geen instanties, geen perikelen… even niks moeten, maar rust vinden!” Ook Marian heeft er zin in: “Ik doe mee uit liefde voor mensen. Klinkt zweverig, maar ik vind mensen gewoon leuk!” En Linda, die haar creativiteit wil inzetten: “Ik geef graag dingen door, zonder dat zo’n activiteit meteen geld moet kosten. Wat is er nou mooier, dan dat je iemand blij kunt maken!”

Een naam voor het nieuwe inloophuis is er nog niet. Daar is een wedstrijd aan verbonden: alle Ommenaren mogen meedenken.

Vrijwilligers gezocht
Om het pand aan de Haven Oost 21 waar het inloophuis in komt op te knappen, zoekt SOO (Sociaal Ontmoetingscentrum Ommen) vrijwilligers. Wil je ook mee helpen met verven, de tuin aanpakken, schoonmaken, of andere klusjes? Heb je meubels beschikbaar, een oude vriezer of andere spullen om het inloophuis gezellig te maken? Zou je straks misschien wel gastvrouw|gastheer willen worden of wil je wel een keer koken voor bezoekers? Meld je aan via inloophuisommen@gmail.com. Ook voor financiële ondersteuning of sponsoring.

Bron: Vechtdalcentraal

Reageren

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn.