Partnerberadendag Noord-West Overijssel 2018

31-05-2018

Het kan inmiddels niemand meer ontgaan zijn; 2018 is hét jaar van het cliënteninitiatief! En dus stond ook, op 26 mei, de Partnerberadendag van de Overlegtafel Noord-West geheel in het teken van de cliënteninitiatieven.

In een gezellige en informele setting, kwamen de partnerberaden uit de hele regio bij elkaar, op het Centraal Bureau in Zwolle, om samen te praten over de diverse initiatieven die zijn opgezet en om per partnerberaad een cliënteninitiatief te presenteren. En net zo divers als de partnerberaden op zichzelf al zijn, waren ook de initiatieven zeer uiteenlopend.

De dag begon met een kopje koffie of thee bij een open inloop. Veel nieuwe gezichten waren aanwezig, doordat de meeste partnerberaden er nu waren met een grotere of andere delegatie dan normaal bij de Overlegtafel.
Na het openingswoordje van de dagvoorzitter, werd er ge-speed-date. Korte gesprekjes, één op één, met iemand die je nog niet kende, om zo weer nieuwe mensen te leren kennen en het persoonlijk netwerk te vergroten. Na twee korte ronden, werden de presentaties gestart.
Ieder partnerberaad presenteerde haar eigen initiatieven onder toeziend oog van Thomas Rijke (ondersteuner cliëntinitiatieven) en Mirjam Peters (werkgroep Partnerberaden dag), waarbij de zaal aandachtig luisterde en er de mogelijkheid was om vragen te stellen of feedback te geven. Dit was zeer waardevol, voor zowel het partnerberaad dat haar presentatie deed en hiermee een goede respons en feedback kreeg, als voor de toehoorders die zichtbaar geïnspireerd werden. Een kijkje in de keuken van andere partnerberaden is altijd goed om zelf ook weer nieuwe ideeën op te doen.
Een kijkje in de keuken van het Centraal Bureau was ook zeker de moeite waard, want daar werden heerlijke broodjes voor de lunch klaargemaakt.
Na de lunch volgden de laatste presentaties.
Na de presentaties kregen de aanwezigen een terugkoppeling van Thomas en Mirjam, waarbij er vooral lovende woorden waren over hoe goed iedereen bezig was met de initiatieven en hoe fijn het was om te zien dat we elkaar ook vooral heel erg geïnspireerd hadden.
Hierna zijn we nog heel even bezig geweest met een fictief initiatief waarbij er per partnerberaad gekeken werd hoe zei zouden reageren op de gestelde casus.

Al met al was het een hele geslaagde dag, waar weer veel nieuwe ideeën zijn opgedaan en connecties gelegd. En als het we dan toch één puntje van kritiek mogen hebben: het was ongelofelijk warm. Maar daar kon de organisatie uiteraard ook niets aan doen.

Reageren

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn.