Gerda Brantenaar wint de Roos van Elisabeth

27-11-2017

Donderdag 23 november was de uitreiking en Gerda heeft de Roos van Elisabeth gewonnen in de categorie Vrijwilligers Volwassenen. Gerda Brantenaar was vanuit de RIBW GO genomineerd voor de Roos van Elisabeth.

Gerda Brantenaar is cliënt in de GGZ, maar dat heeft haar nooit gehinderd om zich enorm in te zetten voor haar collega-cliënten. In het verleden was ze actief als penningmeester van manege Het Hoefijzer voor een brede doelgroep van mensen met een beperking. Daarna heeft Gerda zich steeds meer geconcentreerd op de psychiatrie. Aanvankelijk als lid van verschillende cliëntenraden en later het partnerberaad; inmiddels als penningmeester van de centrale cliëntenraad van de RIBW Groep Overijssel, de Overlegtafel Noordwest, het Partnerberaad Dalfsen en het nieuwe cliënteninitiatief Talento Forza. Dús vier penningmeesterschappen! Behalve haar specifieke taak is Gerda ook lid van alle dagelijks besturen van die overlegvormen. Dat betekent een bredere bestuurlijke taak dan alleen het beheer van de financiën (begroting, boekhouding, het uitbetalen van declaraties en verantwoording). 

Het is maar een greep uit het volle programma van Gerda. Door haar aanwezigheid als steun en toeverlaat en inbreng zijn deze werkgroepen een succes. In dit verband nog een klein voorbeeld: Gerda heeft er persoonlijk voor gezorgd dat cliënten van de RIBW een eerlijkere verdeling hebben gekregen van het voedingsbudget. Een hele lange adem en het onderzoeken van de besteding van de budgetten van een groot aantal cliënten, hebben bijgedragen aan dit succes.

Nog niet lang geleden heeft Gerda haar kennis en ervaring onderstreept met een certificaat voor de LEON – de Leergang Ervaringsdeskundigheid Oost Nederland. Ze zet haar ervaringsdeskundigheid met name in voor de belangenbehartiging van cliënten. Dat doet ze in het GGZ Beraad Overijssel, waar ze lid is van het bestuur, en dat deed ze tot voor kort als lid van de WMO-raad in Dalfsen. Ze was ook degene die aanleiding heeft gegeven voor ondersteuning van cliënten in WMO-raden en GGZ-clusters in Overijssel. Via het GGZ Beraad is dat enige jaren geleden geëffectueerd. Inmiddels is de activiteit geborgd via het Programma Aandacht voor Iedereen van Zorgbelang Overijssel.

Reageren

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn.