Door Lotje getikt: Gelovig op weg naar 2020

22-01-2019

Het begon dit jaar allemaal heel positief het Partnerberaad was gekozen tot de nummer een tussen haar gelijken en waren al goed op weg bij de jaarwisseling. Oudejaarsavond was gezellig met de Buuf en voor de deur weinig geknal om O.OO uur van het vuurwerk. Voor het eerst in Nieuwleusen met oud en nieuw wist ik niet wat ik verwachten kon.  Zou er op 1 januari een rode laag op de stoep liggen ? Die rode laag papier van het knalwerk was er niet de straat was school en het gras fris groen. Ondertussen is het alweer te laat om een nieuwjaars wens te doen en doen Lotje en ik het op een andere manier. We wensen iedereen in goede gezondheid het volgende jaar 2020 te bereiken. Hier in zijn we denk ik de eerste die dit doen en beslist op tijd.

Gewicht

Heel voorzichtig ben ik in januari op de weegschaal gaan staan want je weet maar nooit wat het resultaat van al dat lekkere eten is. Iemand had me al gezegd om de weegschaal te manipuleren en er vier kilo minder te laten wegen dan was de schrik niet zo groot. Aan deze volksverlakkerij doe ik absoluut niet aan mee en in mijn onderbroek op de weegschaal gaan staan. Natuurlijk niet voor het raam daar ben ik te preuts voor. Hierdoor waren de cijfertje slecht leesbaar en geloofde ik het niet. In beter licht er nog maar er weer op en zag dat het klopte. Geen kilo’s er bij van de vreetfestijnen maar 100 gram lichter. Onwijs gaaf!

Minder positief

Toen begon het minder te worden het geluk kan echt wel overgaan. Ik voelde me minder lekker en kreeg het koud iets wat voor mij een beetje vreemd is. Direct kreeg ik weer ‘raadgevingen die te verwachten waren. Trek dan sokken aan dan heb je het al warmer. Onzin het ging niet over mijn voeten maar schouders en borstkas. Voor de gene die mijn borstkas nog nooit gezien hebben ben je gelukkig af. Al jaren geleden ben ik hunk af en is alles naar beneden gezakt. Zelfs in bed met een dikke trui aan had ik het koud. Dus de eerste dagen van het nieuwe jaar als zielige piet in bed doorgebracht met de goede zorg van mijn Buuf die eten bracht.

De Happinez van de start in 2019 was al gelijk over.

De tweede klap

De tweede klap in mijn gezicht was een bericht uit Amerika. Niet iets over Trump de president die nog al eens bokken schiet. Het kwam van ministers zo heten de dominees in Amerika. De plaatsnaam waar deze ministers bij elkaar kwamen is voor mij de hoofdstad van de country muziek Nashville. Een wat rouwe volksmuziek die ik best wel waardeer. Het bericht kwam ook rouw op mijn dak. Het was een veroordeling van personen die van het zelfde geslacht houden of in geslacht wilde veranderen. Dit begrijp ik absoluut niet. In het nieuwe testament zegt Jezus ik ben de weg naar God mijn vader en Jezus maakt geen verschil in mensen.

Het nieuwe testament

In het nieuwe testament wat gaat over de periode na de geboorte van Jezus is de leidraad in mijn geloofsleven. Jezus vroeg iedereen hoe moeilijk het ook is hem in zijn voetsporen te volgen. Jezus maakt geen uitzonderingen en zei iedereen. Ook om te kijken naar je naaste. Samen op weg naar het beloofde land van zijn vader. Zowel voor het uitverkoren volk als iedereen die in God geloofde en als vader God te aanvaarden. Jezus verkondigde liefde naar je naaste. En dit mag van de ondertekenaars van de brief niet op alle verschillende manieren. Man en vrouw is volgens hun de enige weg tot God. In Nederland waren er helaas ook mede ondertekenaars. In mijn ogen gaan ze op de troon van God zitten en veroordelen mensen die anders denken. Ze raken deze personen heel hard in hun hart.

En tegen deze veroordeling wil ik protesteren.

Oude testament

In het oude testament die voor het volk van God de joden was staat er een of twee keer iets over dat God het liever niet zag. Het doden van mensen iets wat ook niet mag staat er menig keer in. Een agent of soldaat is dus in de ogen van deze zeer gelovige personen nog een veelheid erger de weg tot God kwijt. Vreemd maar hier hoor je hun niet over. Alleen de jehova’s houden zich verre weg van dit soort beroepen.

Jezus weg naar God

Door Jezus kan iedereen die dit met beide handen aanpakt tot God komen. Toen de priesters aan Jezus vroegen een vrouw van lichte zeden te veroordelen waren zijn woorden tegen de priesters laat een ieder die zonder zonden is de eerste steen werpen. De straf toentertijd was het dood stenigen. De vrouw kon veilig vertrekken Jezus veroordeelde niet maar predikten liefde. De moordenaar die naast Jezus aan het kruis hing mocht met alle zonden die hij begaan had met hem naar God zijn vader. De zonden waren vergeven. Dit is in mijn ogen niet te rijmen met wat die muggenzifters allemaal zeggen. God oordeelt en wil niet zeggen veroordeelt zoals deze groep christenen zegt.

 Tegen de pijn en het leed die veel personen die ik ken door deze uitspraken troffen kan ik alleen maar zeggen. Liefde is de grondslag van het christelijke geloof in God en zijn jullie samen met Jezus op weg naar zijn vader.

Ik hoop voor deze groep ondertekenaars die zo graag op Gods troon wilden zitten. Dat God ook erbarmen heeft voor hun.

Marteb

 

 

Er zijn nog geen reacties

Reageer ook!