Door Lotje getikt: Jeroen

17-12-2018

Ze zat er een beetje triest bij toen ik binnen kwam. Dus vroeg ik aan Lotje: 'wat is er meisje?'. Zo’n uitspraak durf ik alleen naar haar te doen als ik opkomende tranen zie. Als als ik dit normaal zou zeggen spuwt ze vuur en ben ik nog niet jarig. 'Jeroen' mompelde ze, 'Jeroen', alleen maar 'Jeroen'. Wat is er met Jeroen? Ik dacht direct aan het ergste. Dus vroeg ik het nogmaals: 'Wat is er met Jeroen'. Hij gaat toch wel weg, terwijl ik dacht dat hij stiekem zou blijven. In 2019 is hij er niet meer.

Gelukkig schoot ik niet in de lach, maar zei dat ze toch al heel lang wist dat hij er maar tijdelijk zou zijn.  'Nou ja, het is zo’n vriendelijke man. Hij luisterde zo goed en kan het zo goed zeggen. Op hem konden we bouwen en je moet maar afwachten wie er voor in de plaats komt. Zouden er ook problemen komen voor de nieuwe voorzitter Raad van Bestuur?'

'Ik denk het niet Lotje', zei ik. 'De sollicitatiecommissie heeft zich goed voorgenomen dit niet meer te laten gebeuren. Dat wil men beslist geen tweede keer' (Bullshit liefde is niet te vangen in regeltjes dat overkomt je). 'Plus dat de Raad van Bestuur echt niet nog eens een goede kracht wil zien vertrekken'.

'Lotje je hebt wel gelijk dat Jeroen goed kan luisteren. Ina kan dit eveneens heel goed. Het idee om de herstelcursussen te gebruiken om personen te activeren is prima, alleen heeft ze nog niet in de gaten dat dit extra geld voor de RIBW kan opleveren.

Maar wie ben ik om dit haar te vertellen? . Ik kan geeneens in haar schaduw staan! '

'Terugkomend op Jeroen: over het goed luisteren zijn we het eens. Hij heeft nog meer kwaliteiten als bestuurder. Het is absoluut geen ambtenaar die constant op de regeltjes wijst. Hij zegt niets over de regeltjes maar stuurt ons denken zo, dat we er zelf mee komen en een oplossing aandragen. Het grote verschil zit in het feit dat we door zelfinzicht zelf de regels bepalen en deze niet van boven opgelegd worden. Hier ga je dan ook helemaal voor. Zelfs bij hele vervelende berichten lijkt het niet dat hij dit zegt maar concluderen we zelf dat het zo moet. Bij wijze van spreken als het om jouw eigen doodvonnis gaat zou je hem nog vragen of hij de trekker dan maar overhaalt. Als het dan toch moet liever door een vriendelijke begrijpen de man dan een wrede beul'.

Dat hij in een moeilijke periode als interim bestuurder bij het RIBW werkte is ons geluk geweest en kunnen we dankbaar terugkijken naar een stuurman in een wel heel erge stormachtige periode.

Bedankt!

Lotje en Marteb.

Er zijn nog geen reacties

Reageer ook!