Door Lotje getikt: Cliëntenportaal wereldwijd gelezen.

08-04-2019

Hoewel ik het al heel lang vermoedde, wordt het cliëntenportaal over de hele wereld gelezen. Het internet is niet aan grenzen gebonden en kan overal tot in de kleinste uithoeken gelezen worden.

Het bewijs kreeg ik door een reactie op het stukje ‘Gelovig naar 2020’ helemaal uit China. Nu moet niet iedereen gelijk denken dat de ruim één miljard Chinezen de stukjes door ‘Lotje getikt’ lezen. Als dat zo was, werd ik bijna slapend rijk door de verdiensten die daaraan vast kleven. Er was een medewerker van het RIBW GO die naar Hongkong in China was; het nu nog democratische gedeelte van China.

Het weer

Hoe warm het weer in China in de eerste maanden van het jaar was weet ik niet. Wel hoop ik dat het warmer was dan hier in Nederland. Hoewel de vorst hier niet doorzette en een Elfstedentocht er niet inzat.

Hoor ik iedereen klagen over de kou? Met het gevolg dat ik steeds weer uit moet leggen dat ik geen last heb van koude voeten, omdat ik zonder sokken loop. Het voor mijn voeten zelfs prettig is; bij warmte heb ik problemen. Dit bewijst weer eens dat geen mens gelijk is. En wat is kou in Nederland nou helemaal. Mijn zus in Canada mailde me dat als ik nu naar haar toe ging wel sokken moest dragen anders ging het mis. Gangreen, een term die ik nog uit mijn diensttijd ken: het afsterven van tenen en voeten, zou dan het gevolg zijn. Een vriend van haar had die ochtend tijdens het genot van een kopje koffie op de buitenlucht thermometer min 39 graden zien staan.

Ooit liep ik buiten bij een temperatuur van min 30 graden zonder daar last van te hebben. Ik weet niet of min 40 graden problemen oplevert. En dat ga ik ook niet uitproberen door snel naar haar toe te vliegen.

Lente

Als optimist kijk ik uit naar de lente waar zelfs in januari al tekenen van zijn. In het laag groeiende onkruid zag ik al bloemetjes en knopje aan bomen. Het blijft alweer wat langer licht en voor dat ik het weet hoeft ’s ochtends het licht niet meer aan zodra ik opsta. De mooiste periode van het jaar komt er aan: DE LENTE.

Natuurlijk ben ik ook benieuwd naar verhalen van personen die naar verre landen reizen. Zit het schrijven niet in je bloed dan wil ik dat tegen kost en inwoning wel verzorgen.

Marteb

Er zijn nog geen reacties

Reageer ook!