Centrale bijeenkomst MIND over WVGGz

15 mei 2019

Op woensdag 15 mei organiseert MIND een eerste infobijeenkomst over de Wet Verplichte GGz, die op 1 januari ingaat. De wet geeft een stem aan de inwoner, naasten en de gemeente (de burgemeester) om opname in een GGZ-gebouw te voorkomen en ondersteuning thuis mogelijk te maken. Het is dus belangrijk om een beeld te hebben van de mogelijkheden en de rechten die de nieuwe wet ons biedt.

Op de bijeenkomst van 15 mei is het thema “Wat zijn je rechten als burger, cliënt en als naaste?” Eén van de sprekers is Arnoud Jansen, (medisch) bestuurder van Dimence. Daarnaast zijn er bijdragen van een vertrouwenspersoon voor cliënten en één voor familie. De middag begint om 13.00 uur en eindigt om 16.00 uur en vindt plaats in het gebouw van MIND aan het Stationsplein 125.

Aanmelden kan bij www.wijzijnmind.nl >>> thema’s >>> wet verplichte GGz. Kun je de link niet vinden, mail dan even naar info@ggzberaad.nl

Vind je het leuk om samen met een bestuurslid van het GGZ Beraad mee te reizen? Je kunt met ons samen reizen vanaf Zwolle of Deventer. Laat het weten via ons mailadres.

Op maandag 24 juni vindt de tweede middag plaats. De thema’s zijn dan: “Wat doet de gemeente met een melding?” “Word jouw stem gehoord?” En: “Welke rol kunnen naasten spelen?”

Op maandag 23 september is de laatste middag uit de serie. Thema is dan: “Kan ik verplichte zorg voorkomen met een eigen plan van aanpak?” En: “Ambulante dwang; waar gaat het over?”