Landelijke week van Zorg en Welzijn

11 mrt 2019 - 16 mrt 2019

In de landelijke Week van Zorg en Welzijn houden veel zorgorganisaties open huis. Iedereen die wil kennis maken met een zorglocatie, kan een dagdeel naar binnen lopen. Voor mensen die zich oriënteren op een baan in de zorg is dat ideaal, maar ook voor buren, naasten of raadsleden is het vaak leerzaam.

Via de website www.weekvanzorgenwelzijn.nl kun je via je postcode makkelijk zoeken naar activiteiten bij jou buurt.

De RIBW Groep Overijssel doet op zaterdag 16 maart mee op locaties in Deventer en Zwolle, waaronder de Herberg. Ook op zaterdag: open huis bij Tactus in Zwolle aan de Pannekoekendijk en bij Intermetzo in Almelo. Dat is een organisatie voor complexe jeugdzorg aan de Vriezenveenseweg.

Op de Reestlandhoeve in Balkbrug kun je op dinsdag- en donderdagmorgen terecht. Woensdag kun je op bezoek bij twee RIBW-locaties in Steenwijk, waaronder de Parade.

 

Voor werkzoekenden in Twente is de website www.ontdekdezorgtwente.nl van belang. Op woensdag is er een ‘banenmarkt’ in Losser en op vrijdag in Enschede.

De landelijke week is een initiatief van 14 regionale werkgeversorganisaties. Een belangrijk doel is om het imago van de zorg te verbeteren.